Tuesday, 11 September 2012

BERSYUKUR la..Allah itu Maha Adil

assalamualaikum..

Alhamdulilah..kite masih bernafas lg hari ini..
btw,semalam aku dah dapat result UPS..haha
not sooo BAD.. okay je la..
dan aku BERSYUKUR result aku tak teruk sangatt
even masih dlm kategori teruk..hehe

TAPI..
aku nak luahkan la something ni
hmm..to all my freinds yg dah dpt result exam..chilllll mannnn
korg kene fkir mcm ni je.. kalau result kite teruk,ade lagi result yg lagi teruk
so jgn la nak stress sgt..korg rase org yg result teruk tu tanak dpt 4.00flat ke?
semuaaaaa orang nak..rasenye kalau ade jual,mmg LAKU la..
hmm..ape yg kite dapat..itu yg Allah qadarkan..
yg lepas tu,lepasla..ambil pengajaran,bukan menyesalkan
korang kene fikir jugak la
bagi korang,result korang teruk tp bg org lain yg result lagi teruk?
cube fikir ape yg dorang rase..TENSION jugak taw
sbb care korg cakap semua tu mcm dorg ni tak belajar pulak
so ape omputih selalu cakap
LET BYGONE BE BYGONE
jangan la pulak sbb tu,korg nak cut off life social korg
hey sahabat..
kawan itu penting okay..
and TOLONGGGG la sangat fikir cmni..
org yg dapat result cemerlang,fly colours bagai tu
itu mmg nikmat DAN jugak UJIAN bagi mereka cume Allah bagi ujian tu dari segi nikmat jeeee..
so relax and chill..mungkin ade kurang tang mana2 kite tak nmpak...
muhasabah diri sendiri..



aku ckp bukan sbb aku baik atau dah pandai sangat
tapi aku rase aku perlu rasa camni
aku tanak org yg aku syg masuk dalam kategori org tak bersyukur..
kite dah besar,matang..fikir sendiri
mmg perasaan kite,kite nak luahkan tapi fikir jugak org lain
so STOP pasal result..
move on friends :)


STRIVE FOR 4.00 FLAT TOGETHER!!
btw,no offenses okay?  ni just umum..
and to kawan2 yg same standard ngan aku result
takpe2..kite usha lagi..tambahkan usaha dan doa..
tawakal tak boleh lagi la..
sementara masih hidup,jom usaha same2..tambahkan iman jugak okay!
DO NOT GIVE UP CUPCAKES :)

kawan2 yg pandai tolong la kawan2 yg lemah tu
and mesti ade antara korg yg dah low self-esteem kan?
gara2 result korg tersasar dari ape yg korang aim kan??
JANGAN macam tu..act,korang boleh jee
maybe TERover dos confident kot?
BERSEDERHANA LA DALAM APA JUA YANG ANDA LAKUKAN

so please SMILE? :)

utk awak,saye tahu awk boleh buat..jgn stress sangat,saye jd stress same
hope awak faham:)
awak boleh


-usaha,doa dan tawakal-

sincerely,
hatikecikazimah :)
 



No comments:

Post a Comment