Tuesday, 18 September 2012

about my LOVE KMS :)

assalamualaikum..

haha..tgk tittle..pergh! LOVE la sangaaaattttt kann..
tak pernah oh cter kat sape2 pasal KMS..so maybe this is time nak cter sikit la pasal KMS..
so,let us start with my classmate,huh?
so they are SM2K2T4..adorable,bengong,gila,menggelabah,jerk and so on...
hahahah..it's not meant that yg dorg ni mcm tu..tp dalam kata yg paling tepat..
 MEREKA SEKEPALA la..kot...haha
dulu,aku kelas lain.. SM3K3T5..ha! mereka ni pun GILA gak..
rase best la gak dapat masuk kelas yg leh ngam..even certain je tp boleh la buat geng..
ade yg boleh mengumpat same2,share story same2,share barang same2,share semua same2,boyfie je yg takleh share okay..
okay..stop merepek! haha
ade ABANG obi,mak jemah najja,mak nenek syaza,mak cik gosip fiqa,kakak lin,mummy mel,YB dam,eman,apek toyol,faiz boo,rafiq,ram,redza,paih panjang,shafiq nippong,ain,ainnur,iman,ira,ainaa,teen si pandai..

love them <3


dorg ni TERSANGAT best..nak tawu geng ngumpat,sape? hahaha
takyah la..KANTOIII la..tp aku ade geng yg aku rapat..najja,fiqa n syaza..tak lupe mak cik lin..
dlm kelas mmg duduk same2 la..sumpah best ngan mereka2 ni..
mak cik syaza :)

nenek najja :)

stop about classmate :)
we move on pulak ngan dunia luar selain classmate..
kalau study malam2,aku selalu ngan dalia,dienor,nadya..and mereka2 yg TAK BOLEH DISEBUTKAN NAMA..hahaha..secreto diamoreee
hahaha..love them so much
and hubungan sisters antara aku,dalia n nadya diteruskan dan makin rapat
even ade la sikit2 perselisihan fahan (biasela tuuu)
my sis

dienor gila..hahaha (sorry dienor)

haha..and best gilaaaaa sebab kwan2 aku kat sini dah bertambah
bersyukur jugak lau jalan2 kat KMS,ade org tegur..
bertambah kawan aku..best best..
and,aku tak tawu la nape org suke sangat panggil aku 'ADIK'
sbb kecik sangaaatt ke? bajet betol dorg besar kan kan kan..haha

so study?? so for,so NOT good...haha
hahaha..tougher than i thought! semakin dewasa,semakin tough life kite..
haih = =' tp nak buat cmne,lau takda masalah ke,susah sikit ke,tak hidup la kite..ye dak? haha..
so,ape yg kite perlu buat.. senyum sokmo

life takda cabaran,tak best la beb (perkataan baru toyol)
haha..lepas ni PSPM pulak..tak lame je lagi..pastu cuti 2 minngu
and start balik sem 2
btw,kelas kiteorg ade plan nak buat vacation wooo
pegi PULAU PANGKOR woo..haha..
tp before kite nak seronok2..ke ape ke..
jom STRUGGLE habis habisan utk PSPM..
nak berperang ni..so let make a step...jgn putus asa before time die k..
doa banyak2..






so,this is the new pic of me:

sincerely,
hatikecikzimah


Tuesday, 11 September 2012

BERSYUKUR la..Allah itu Maha Adil

assalamualaikum..

Alhamdulilah..kite masih bernafas lg hari ini..
btw,semalam aku dah dapat result UPS..haha
not sooo BAD.. okay je la..
dan aku BERSYUKUR result aku tak teruk sangatt
even masih dlm kategori teruk..hehe

TAPI..
aku nak luahkan la something ni
hmm..to all my freinds yg dah dpt result exam..chilllll mannnn
korg kene fkir mcm ni je.. kalau result kite teruk,ade lagi result yg lagi teruk
so jgn la nak stress sgt..korg rase org yg result teruk tu tanak dpt 4.00flat ke?
semuaaaaa orang nak..rasenye kalau ade jual,mmg LAKU la..
hmm..ape yg kite dapat..itu yg Allah qadarkan..
yg lepas tu,lepasla..ambil pengajaran,bukan menyesalkan
korang kene fikir jugak la
bagi korang,result korang teruk tp bg org lain yg result lagi teruk?
cube fikir ape yg dorang rase..TENSION jugak taw
sbb care korg cakap semua tu mcm dorg ni tak belajar pulak
so ape omputih selalu cakap
LET BYGONE BE BYGONE
jangan la pulak sbb tu,korg nak cut off life social korg
hey sahabat..
kawan itu penting okay..
and TOLONGGGG la sangat fikir cmni..
org yg dapat result cemerlang,fly colours bagai tu
itu mmg nikmat DAN jugak UJIAN bagi mereka cume Allah bagi ujian tu dari segi nikmat jeeee..
so relax and chill..mungkin ade kurang tang mana2 kite tak nmpak...
muhasabah diri sendiri..



aku ckp bukan sbb aku baik atau dah pandai sangat
tapi aku rase aku perlu rasa camni
aku tanak org yg aku syg masuk dalam kategori org tak bersyukur..
kite dah besar,matang..fikir sendiri
mmg perasaan kite,kite nak luahkan tapi fikir jugak org lain
so STOP pasal result..
move on friends :)


STRIVE FOR 4.00 FLAT TOGETHER!!
btw,no offenses okay?  ni just umum..
and to kawan2 yg same standard ngan aku result
takpe2..kite usha lagi..tambahkan usaha dan doa..
tawakal tak boleh lagi la..
sementara masih hidup,jom usaha same2..tambahkan iman jugak okay!
DO NOT GIVE UP CUPCAKES :)

kawan2 yg pandai tolong la kawan2 yg lemah tu
and mesti ade antara korg yg dah low self-esteem kan?
gara2 result korg tersasar dari ape yg korang aim kan??
JANGAN macam tu..act,korang boleh jee
maybe TERover dos confident kot?
BERSEDERHANA LA DALAM APA JUA YANG ANDA LAKUKAN

so please SMILE? :)

utk awak,saye tahu awk boleh buat..jgn stress sangat,saye jd stress same
hope awak faham:)
awak boleh


-usaha,doa dan tawakal-

sincerely,
hatikecikazimah :)
 



Monday, 10 September 2012

SERABUT.....

assalamualaikum..

haih..tak tahu la kenape
rase serabut..serabai..ya Allah..
maybe one of the reason,esok keluar result UPS kot..
tapi that is not the most IMPORTANT..
kadang2..aku mengharapkan ade SESEORANG yang dapat faham aku
tak payah bgtawu ape masalah aku pun
die dah tawu..
last2,blog ni jugak jd luahan rasa..hadoiyaiiii!
ya Allah,,,ape nak buat ni??
rase mcm nak cakap ngan SYAZMEEN and NADIAH laaaaa
nak dorang sekarang gak!!!
tp ade DALIA my sis kat sini pun sebenarnye dah lebih dari cukup
she is the BEST :)

ya Allah
sesungguhnya,aku mengharapkan ketenangan dariMu
aku tak mintak lebih ya Allah
ketenangan itu pun dah lebih dari cukup
aku mohon ya Allah
dan kekalkan perubahan kecil yang aku sedang lakukan ini ya Allah
bantu aku :)

semoga hari esok lebih baik
amin :) :)