Tuesday, 8 May 2012

IPTA OOOHH IPTA :'(

Assalamualaikum

8 MEI 2012..
semalam 7 mei..semua budak lepasan SPM mesti BERUSAHA GIGIH utk tengok dapat ke tak IPTA..
sebab internet BUSY maaa..

huhu..
aku pun sebagai budak lepasan SPM pun mesti la carik kan..
punye la menggigil tunggu nak connected tu..



sebab memang sangat takut..
RESULT aku pun takda la HEBAT sangat..
so PELUANG course yg aku nak tu.
mesti la BEREBUT dgn org lain..
aku SANGAAAAATTT minat kat course tu..

in my mind..
aku dah set course tu je..
cita - cita yang aku tanam dari aku FORM 2..
huhu.. so..memang aku dah tak pasang cita - cita lain
as backup mcm orang lain..
huhu..
aku sangat BERHARAP dan BERDOA utk dpt course tu..
aku tak malu nak MENGAKU yang aku SEDIKIT yakin 
aku dpt course tu..sbb aku mmg dapat ape yg course tu perlukan..

huhu..
pastu.aku pun check..sebab dah dpt connected kan..

yang aku nampak ni..

tulis kat situ TIDAK BERJAYA

 huhu..hati siapa yang tak kecewa kan??
berkecai hati aku bilaa tgk mcm ni..
tak pernah terjangka dalam otak aku..
series :'(
aku terus capai handphone call my mum..
aku terus meraung ..
aku call kwn baik aku izzat lod..aku call dye..meraung lg sekali..
nak call Mr. R, die ade interview IPG..so takkan aku nak kacau kan???
aku meraung satu hari..tak makan..sebab aku rasa mcm dunia aku HANCUR..
aku tak pernah pasang cita - cita lain..lepas jadi cmni.aku dah tak tahu nak jadi ape = ='
mmg aku dpt matrik..
nampak nye aku mmg ke matrik..MATRIK SELANGOR..
biler tangisan aku reda..aku fikir balik..
ade sebab kenapa Allah tutup pintu ape yg aku nak...
ade sebab kenapa Allah gerakkan hati org KPT utk tolak permohonan aku..
ade sebab kenapa Allah letak aku kat MATRIK SELANGOR..
ade sebab kenapa semua ini terjadi..
aku terus rase BERDOSA..sebab aku dah meraung..aku tahu mcm tak redha..
tapi HATI aku memang sangat lemah.. 
ibu aku balik dari kerja..aku terus PELUK ibu..
hati ibu sangat MEMAHAMI hati seorang anak :)

aku pun fikir semula pros and cons matrik and asasi..
same je kan??
beza tempat je.. huhu *ayat sedap hati* huhu
alhamdulilah :)
kini..aku menerima dgn hati terbuka utk pergi ke KMS ..
hope KMS pun dapat menerima aku sebagai pelajar..hehe
insyaAllah..aku akn berjumpa dgn sis aku Dalia Amalina..
 semua borang matrik..aku dah print..
Allah tahu yang TERBAIK untuk kite kan?? 
tak sabar nak jumpe kwn baru..
selalu la ingatkan pd diri kita 'masih ade lagi yang tak bernasib baik pd kite'

ni semua UJIAN dr Allah :)
aku akn tempuhi ujian ini..
aku BERJANJI pd diri aku.. aku MEMANG akan belajar bersungguh - sungguh utk matrik ni..
aku takkan kecewakan parents aku mcm spm dulu..
aku TAKKAN..
kesian ibu ayah aku...
ini JANJI ku..
kawan2 baru nanti ingatkan saya ea?? hehek

ni gmbar tempat belajar aku nanti

abaikan muke itu..haha

boleh tahan..warne oren la...





agak2 mmg besar ke??



ni paling suke! jangan la indah khabar dr rupa je *hoping*


so..ini la tempat baru aku belajar nanti..
28 MEI.. hehe.. *sehari selepas bufday aku*
huhu..takut pun ade nak pergi belajar balik :)
bak kate DS..nak peluk rumah kuat2..huhu
ape pun 
TAHNIAH pd my Mr. R sbb dpt interview mara..
ni die..

TAHNIAH! nnti ade interview YTM lg..
Allah memudahkan jalan awak..buat yg terbaik okay :)
saye doakan kejayaan awak walaupun hati berat :')
tinggal selangkah je utk capai cita - cita tu..
CHASE YOUR DREAM!!
utk kawan2 seseri, smk putrajaya presint 16 and sek keb leftenan adnan..
semoga ikatan persahabatan kite tetap utuh..
insyaAllah..termasuk adik beradik baru :)
jangan kecewa sebab Allah Maha Adil..
Dia dah sediakan rezeki utk kita..
BERSABARLAH..berusaha okay :)
Allah tahu yang TERBAIK utk kita..

tu jela..
semoga berjumpa di KMS :)

P/S : kalau kenal,tegur la okay :) and..jangan lupe bawak hadiah bufday sape2 yg pegi KMS taw!

Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment