Sunday, 27 May 2012

MY BIRTHDAY IS MY LAST DAY AT <3 HOME :(

assalamualaikum :)
today is my birthday..so officially at 11.59am, i turn to 18 *sweet 18th*
ade sikit la kesulitan mlm td smpai menangis2..haha 
thanks to Mr.R for be the FIRST person wish :)
akhirnye,my parents berusaha menjadikan hari ni hari yg SEMPURNA dlm hidup aku :)
SAYAAAAAANGGG IBU AYAH SANGAAAAAT SANGAAAATT :D
my mum give a kiss :-* at 6.00am when we woke up..
ayah pulak mengusik je cakap dah tua *SORRY TAW..18 BARU EA*
ramai gilaa panggil aku tua! siap korangggg..biler turn korang,baru PADAN MUKA hahaha *evil laugh*

so today,lepas ambik angah kat skolah die
kiteorg pown pergi la pizza hut sebab pizza is just sooooo my favourite *take note besties* haha
sampai 3 PIZZA WALAWEH! *pizza regular je* hahaha..
this are some pictures :




okay...pastu pergi beli kasut jap nak pergi matrik
balik,mandi2.rehat
then dinner time! tak disangke ayah bawak keluar pergi makan jugak..
makan ape ??
tengok ni :

tp kali ni lagi BEEEESSSTTTT sbb nana and atuk ade sekali!!
yeah! so fikir lah banyak mane makanan yang masuk dalam perut aku hari ni..
perut aku mesti GUMBIRA + PENAT nak kene digest banyak gilaaaaa
hahaha...THANKSSS IBU AYAH FOR MAKE MY DAY :D
sangaaaat happy..and for all freindsssss kat fb
TERIMA KASIHHHH SEBAB WISH AND HOPE ALL YOUR PRAYERS COMES TRUE :)
thanks tawww tawww
 nak printscreennn bnyak karang gambarrr..takpe2,tgk kat wall je la ea??
btw..to MY BESTIESSS, NI NOTE UNTUK KAU TAW :
PASTIKAN KAU WISH,KALAU TAK..AKU NAK HADIAH..TAK KIRAAA TAW

ha!! cakap for the LAST DAYYYY..
sobsobsob :'((
esok dah nak pergi matrik...hua!!! tak nak!! takut!! series TAK READY LANSUNG..
haih = =' macam2 dah fikir ni..
cmne la room mate, cmne la kelas, cmne la class mate, cmne la kwn2 seperjuangan nanti
memang ramai kawan2 yg dah kenal pergi tapi keadaaan TAK SAMA dah mcm dulu :)
kite akn kenal orang baru..
esok,LEPASSS subuh bertolak..AMBIKK KAUU
hahaha...takut lambat..barang2 malam ni last checking..hope takde ape2 tertinggal..
insyaAllah, pengalaman tinggal kat asrama akan dugunakan dan diserap sebaik-baiknye kat matrik nanti
insyaAllah :)
teddy bear yg bername RUDI RUSYI akan tetap ku bawa..dah banyak tempat bear ni pergi
takkan nak tinggal..TAK SANGGUPP WOOO :'(



tak kesah la terburai cmne..haha..aku akan bawak.. *ade aku kesah*
hahaha..beg aku ade tigaaa..hahah..
bnyakk kan?? takpe la..setahun ni aku akn belajar elok2

to my ner room mate,class mate,and semua mate laaa
PLEASSSSEEEE INGATKAN AKU KALAU AKU LEKA
PLEASSSSEEEE INGATKAN AKU KALAU AKU BANYAK MAIN
PLEASSSSEEEE INGATKAN AKU BETAPA PENTINGNYA BELAJAR
PLEASSSSEEEE MARAH AU KALAU TENGOK AKU TAK BERSUNGGUH :)

PLEASSSSEE EA??
lagu untuk teman ni dedicate pada semua kawan yg jumpe kat matrik nanti
kawan skola rendah,skola putrajaya dan juga seseri
mari rapatkan ukhuwah kite semula :D

p/s : aku tuntut hadiah kat sorang2 esok..hahaha

assalamualaikum :)


 

Sunday, 20 May 2012

happy birthday sweeties-18 :)

assalamualaikum..

terang - terang dah kat situ tulis HAPPY BIRTHDAY..
haha..so nak wish happy birthday la..

TAPI..
SEBENARNYA happy BELATED birthday..
to both of my sweetheart *birthday kite bertiga same bulan*

NONIE NORAINI and my sis DALIA AMALINA..
mereka yg aku kenal kat SESERI - my BELOVED school
same rumah..same aras kelas..

NONIE..org yg sporting gilaaaa..
best member ngan dye...org gilaaa yg PANDAI..
rajin biler die nak rajin..kuat mengusik
kuat melalak..kuat menggilaaa..kuat tidur dorm org lain..
kuat buat muka....KUAT.......macam macam adaa..haha *mcm astro*
series syg kau sangaat sangaat sangaat.. 
hua :'( sorrrrrryyyy lambat wish.
*bajet nak jd org last wish tp mmg terlambat benor* haha..minta maaf eh..

rindu gilaaa nak study same2,tidur same2,gosip same2,ngumpat same2..haha..
rinduuuuu sangaaaat semua tu *termasuk ko suke panggil aku budak kecik*
rinduuu weyh..alangkah bagus kalau kite same matrik *wiping tears*
ni kau :

suke sangaaat gambar ni

 
my sis - DALIA AMALINA..
sis..sorrryyy sangaaat tak jd yg first wish..
waktu tu memang demam teruk..rindu jugak kat kau..
nak nangis kat bahu kau,nak crite kat kau,nak gelak ngan kau,nak gosip ngan kau..
nak tidur ngan kau, nak lepak kat kelas kau..semua la....rindu sangaaatt..
my sis yg baik sangaaatt, garang wooo, biler marah,tgn sejuk..
yg penyayang, caring, always beside me, yg jd org kuat aku..
EVERYTHING just with YOU..
TAPI KAANNN... takpe2..kite SAMA MATRIK!! yeay!! huhu..best2..tak sabar sangat nak jumpe :)

comel kan?

okay..ni ade la something utk korang..
im NOT creative but i am TRYING.. *tak pandai la nak edit2*


















sorry tawwwww sebab buruk sikit..*act,BANYAAAKKK*
haha..sebab tangan aku kan tangan kayu keras semacam
so memang tak da la dalam list SENI ni..haha..
terima jela k..
aku doakan supaya korang 

*akan ceria selalu
*akan tetap comel selalu
*akan sihat selalu
*akan dapat SUAMI yg hensem,kaya,baik.tak laaa..yang penting KUAT AGAMA
*akan berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat

aminnn..insyaAllah...takda gmbar ngan korang :'(
nanti ade rezeki kite jumpe ea..


JAUH dimata, DEKAT di hati
geli tak geli tak geli tak???
hahaha..ukhuwah fillah <3
sayang korang sentiasa..

aku hargai semua yang terjadi.memang dirimu tiada kan pegganti


p/s : aku nak hadiah bufday aku! 
         thanx to bolat ravaloa :)

ni je hadiah aku utk korang..haha..
assalamualaikum :)



Tuesday, 8 May 2012

IPTA OOOHH IPTA :'(

Assalamualaikum

8 MEI 2012..
semalam 7 mei..semua budak lepasan SPM mesti BERUSAHA GIGIH utk tengok dapat ke tak IPTA..
sebab internet BUSY maaa..

huhu..
aku pun sebagai budak lepasan SPM pun mesti la carik kan..
punye la menggigil tunggu nak connected tu..



sebab memang sangat takut..
RESULT aku pun takda la HEBAT sangat..
so PELUANG course yg aku nak tu.
mesti la BEREBUT dgn org lain..
aku SANGAAAAATTT minat kat course tu..

in my mind..
aku dah set course tu je..
cita - cita yang aku tanam dari aku FORM 2..
huhu.. so..memang aku dah tak pasang cita - cita lain
as backup mcm orang lain..
huhu..
aku sangat BERHARAP dan BERDOA utk dpt course tu..
aku tak malu nak MENGAKU yang aku SEDIKIT yakin 
aku dpt course tu..sbb aku mmg dapat ape yg course tu perlukan..

huhu..
pastu.aku pun check..sebab dah dpt connected kan..

yang aku nampak ni..

tulis kat situ TIDAK BERJAYA

 huhu..hati siapa yang tak kecewa kan??
berkecai hati aku bilaa tgk mcm ni..
tak pernah terjangka dalam otak aku..
series :'(
aku terus capai handphone call my mum..
aku terus meraung ..
aku call kwn baik aku izzat lod..aku call dye..meraung lg sekali..
nak call Mr. R, die ade interview IPG..so takkan aku nak kacau kan???
aku meraung satu hari..tak makan..sebab aku rasa mcm dunia aku HANCUR..
aku tak pernah pasang cita - cita lain..lepas jadi cmni.aku dah tak tahu nak jadi ape = ='
mmg aku dpt matrik..
nampak nye aku mmg ke matrik..MATRIK SELANGOR..
biler tangisan aku reda..aku fikir balik..
ade sebab kenapa Allah tutup pintu ape yg aku nak...
ade sebab kenapa Allah gerakkan hati org KPT utk tolak permohonan aku..
ade sebab kenapa Allah letak aku kat MATRIK SELANGOR..
ade sebab kenapa semua ini terjadi..
aku terus rase BERDOSA..sebab aku dah meraung..aku tahu mcm tak redha..
tapi HATI aku memang sangat lemah.. 
ibu aku balik dari kerja..aku terus PELUK ibu..
hati ibu sangat MEMAHAMI hati seorang anak :)

aku pun fikir semula pros and cons matrik and asasi..
same je kan??
beza tempat je.. huhu *ayat sedap hati* huhu
alhamdulilah :)
kini..aku menerima dgn hati terbuka utk pergi ke KMS ..
hope KMS pun dapat menerima aku sebagai pelajar..hehe
insyaAllah..aku akn berjumpa dgn sis aku Dalia Amalina..
 semua borang matrik..aku dah print..
Allah tahu yang TERBAIK untuk kite kan?? 
tak sabar nak jumpe kwn baru..
selalu la ingatkan pd diri kita 'masih ade lagi yang tak bernasib baik pd kite'

ni semua UJIAN dr Allah :)
aku akn tempuhi ujian ini..
aku BERJANJI pd diri aku.. aku MEMANG akan belajar bersungguh - sungguh utk matrik ni..
aku takkan kecewakan parents aku mcm spm dulu..
aku TAKKAN..
kesian ibu ayah aku...
ini JANJI ku..
kawan2 baru nanti ingatkan saya ea?? hehek

ni gmbar tempat belajar aku nanti

abaikan muke itu..haha

boleh tahan..warne oren la...





agak2 mmg besar ke??



ni paling suke! jangan la indah khabar dr rupa je *hoping*


so..ini la tempat baru aku belajar nanti..
28 MEI.. hehe.. *sehari selepas bufday aku*
huhu..takut pun ade nak pergi belajar balik :)
bak kate DS..nak peluk rumah kuat2..huhu
ape pun 
TAHNIAH pd my Mr. R sbb dpt interview mara..
ni die..

TAHNIAH! nnti ade interview YTM lg..
Allah memudahkan jalan awak..buat yg terbaik okay :)
saye doakan kejayaan awak walaupun hati berat :')
tinggal selangkah je utk capai cita - cita tu..
CHASE YOUR DREAM!!
utk kawan2 seseri, smk putrajaya presint 16 and sek keb leftenan adnan..
semoga ikatan persahabatan kite tetap utuh..
insyaAllah..termasuk adik beradik baru :)
jangan kecewa sebab Allah Maha Adil..
Dia dah sediakan rezeki utk kita..
BERSABARLAH..berusaha okay :)
Allah tahu yang TERBAIK utk kita..

tu jela..
semoga berjumpa di KMS :)

P/S : kalau kenal,tegur la okay :) and..jangan lupe bawak hadiah bufday sape2 yg pegi KMS taw!

Assalamualaikum

Saturday, 5 May 2012

saya RINDU SIBLINGS baru saya :')

Assalamualaikum :)

siblings baru saya??
hehek..rindu sgt ngan dorg ni..
kenal tak lame pun..hanya 3 hari..
tp ikatan PERSAHABATAN yg kami ade sekarang membuatkan ikatan kami SWEET mcm candy *ilovecandysomuch* <3

mcm mane nak start ea?? mungkin start dgn perkenalan kami :)


TEMPAT - German Malaysian Institute(GMI)
TARIKH - 25/2 - 27/2

huhu..act,pergi pogram ni saje utk memenuhkan cuti dgn aktiviti..

SEBAB..

sepanjang cuti ni, mane ade buat ape2..so
lebih baik pergi pogram yg bagi manfaat pada kite kan..
mulenya, TERIMA KASIH pada kak Fatin Izzati (my sis) yg ajak pergi pogram tu sbb dye ahli PEPIAS (Persatuan Pelajar Islam Selangor)
then, ade la beberape kesulitan sebelum pogram tu..
waktu tu dah ajak ukhuwah fillah saye pulak tu - NADIAH OSMAN..
hehe..saje nak jumpe kawan *RINDU*..

then dah dpt pergi pogram tu,
kakak2 n abg2 kat situ bahagikan kumpulan 
TAPI..
care dorg tu unik la..dorg suruh tundukkan muka pastu tutup mate and dorg letak sumting pada belakang kite tu..
rupe2nye name universiti2 kat Malaysia ni *ipta n ipts* pastu kite kene carik kwn kump kite la tanpa bunyi..
okay..dah dpt pun kwn kumpulan..

Taariq, Ika, Aiman, Safurah, Me, Nazihah pastu ade la sorg ni lg..
tapi..
kiteorg tuka ahli tu dgn my ukhuwah fillah NADIAH OSMAN..hehe
*bkn kiteorg nak tuka tp org dlm ahli tu nak tuka ok*

pastu, kiteorg kenal2 la name semua tapi kesian la kat Taariq sbb die sorg je laki..
malam tu,baru la Asyraf join group kami iaitu *UniKL*

huhu..mule2 semua mcm susah je nak berckp,tgk muke sorg2 mcm sombong je..
malam tu, biler suro berkenalan..baru kenal sorg2 cmne..

finally, Taariq jd ketua kumpulan.. *kerek auw die ni* hahaha

ni la taariq *kerek* hahaha gurau okay :)



ooh22.. lupe2 nak kenalkan abg fasi kami yg ter <3  huhu.. - abg Amir Firdaus :)


ni la abg kami! *sorry abg amir* hehe :D



 abg kami yg beri pelajaran pertama kami kat sane..
BERKENALAN.. huhu..cmne hidup kat universiti semua..

act, korang.. aku nak ADMIT sesuatu la..

aku paling SUKAAAA biler ade akt group and biler kite kene makan dlm group..
SEBAB..
wktu tu. baru kite boleh bergurau, menyakat semua *wiping tears*
kalau aku ade kamera..mest bnyk gambar aku tangkap dah..
tapi sbb dah tak ade..sorry geng..

ha! yg paling best la ciri2 group ni adalah 
CHEER kami!!! hahha..nah! ni cheer kami :

kl dah panas
cuak tak?
kl dah panas
takut tak?
kl dah panas
cuak tak cuak cuak
cuak cuak cuak
takut tak takut takut
takut takut takut
cuak tak cuak cuak 
takut tak takut takut
KL KAMI PEGANG!
*aku kene bukak earphone dr telinge aku baru boleh ingat balik cheer ni..haha*

sumpah best cheer kami!
semua org pun paling ingat cheer kami *dgn nada perasan* hahaha
tapi..
ape pun..dlm kami bergurau senda, sakat menyakat, gelak ketawa..
kami masih MENUNTUT ILMU dgn abg2 and kakak2 fasi kami :)
sesungguhnya Allah telah menciptakan sesuatu yg baik untuk kami..

BANYAAAAKKK sangat faedah dpt..
ni ade pic group kiteorg buat perbincangan *haha..wktu org snap pic,mcm kiteorg tgh sibuk bncang tapi act memang tak de la SERIES cmtu*

sempat pose taw

no caption..hahah

dengan bangga asyraf menunjukkan kapal ciptaan taariq n him..hhaa
waktu mkn last kami bersama2 *tak silap*
kumbang2 di dlm group kami khusyuk ni
ni tgh cheer ni *muke2 semangat semua* haha
the pics told a story :)
kuatnye ikatan persahabatan kami..
MEREKA - MEREKA yang saya anggap mcm adik beradik baru :)

sayang mereka sangat sebab mereka la sahabat yang kite boleh carik untuk dengar luahan kite :)
termasuk abg fasi kami :')
OOPPSS! bkn abg fasi tapi dah macam ABANG SULUNG kami :)

segala ilmu yang dikongsikan abg amir sangat berharga dan tak ternilai..
TERIMA KASIH pd Nadiah Osman sebab tak pernah berpisah dgn saye..hahaha
TERIMA KASIH tak terhingga pada korang..make my days there and everywhere..

perkenalan yg singkat insyaAllah akan menjadi persahabatan sepanjang hayat..
*walaupun semua malu2 kucing mule2* huhu
mereka ini yang selalu bergurau bersama tapi masih mengingatkan kita pada PENCIPTA kita :')

susah nak cari sahabat seperti mereka
TERIMA KASIH ALLAH sebab pertemukan aku dengan mereka2

ni la pic last yg aku simpan sampai bilaa2.. insyaAllah ..aku RINDU korang *wiping tears*
new siblings <3
p/s : nak kahwin, JEMPUT! tak jemput,siap la korang (^^^)

ukhuwah fillah abadan abada <3  :')