Monday, 30 April 2012

SELAMAT HARI PEKERJA!!!

WOOOT WOOTT!! SELAMAT HARI PEKERJA!! :)

1 MEI bersamaan dengan Hari Pekerja *act 1 mei tp lappy ni sengal sikit so dont look at the date*..okay la..berbaloi ke kerja setahun tapi dapat sambut sehari je?? hahaha..

okay la kan..dari tak sambut lansung?? yela..when we talk about celebration of something..kite mesti tawu hari tu hari cuti..

BUT..

the question is :

semua orang betul2 bercuti ke???

hahhhh..maybe for single lady or man, betul2 bercuti..
maybe menghabiskan cuti dengan *krooh krooh* kat rumah..haha
tapi for the married couple??

for example :

this is my mum and bro but we highlight at my mum okay

this is my mum..
she is a teacher..haha.. *mcm tgh bgtahu maklumat diri pulak kan*
okay la..
MAK kite la..even semua org tgh cuti..tapi
dorg bercuti jugak ke kat rumah?
kalau kite tengok mak kite kat rumah..mcm org yg tgh bercuti ke?

NOOO! mak - mak kite semua ni even hari cuti 
BUT
they are still working..dekat rumah,dorg tak pernah berehat..
memasak, mengemas rumah, mengasuh anak plus kalau ade anak kecik, anak ramai, haih = =' 
mmg tak ade istilah cuti kat mereka..
as their children..
kite betul2 ke menjalankan tugas sebagai anak?

kalau ibu kite kat rumah,
kite yg elok2 tahu memasak terus tak tahu masak *i admit*

kalau ibu kite kat rumah,
kite yg elok2 tahu mengemas rumah terus tak tahu kemas

kalau ibu kite kat rumah,
kite yg elok2 tahu basuh kain terus tak tahu basuh *even seluar kcik korang*

kalau ibu kite kat rumah,
kite yg pandai jage adik terus tak tahu jage adik..

so..
what we should do?
nak tunggu HARI IBU..baru kite nak hargai mereka - mereka ni..
even hari ibu pun,mereka masih bekerja..even i bet ade yg still tak kenang budi mereka ni..

itu bagi ibu yang bekerja..
bagi ibu yg suri rumah?? haha
cmne pulak?? anda sendiri la fikir :)

actually,
for our mom, mummy, mama, ibu, mak, ummi dan seumpama dengannye..
bagi mereka..
dapat meluangkan masa dengan family,
memasak utk family,
do something for the family..
mereka dah rase mereka bercuti
asalkan semua org HAPPY..
JANGAN pulak semua dok bergaduh kat rumah *gaduh2 manje* boleh okay..

whatever it is.................

SELAMAT HARI PEKERJA!
kepada pekerja di luar sane..
guna la cuti anda sebaik - baiknye..

for my IBU :
love u so much ibu <3 ..thanx sbb masak hari ini
hehe..nanti kite mkn same2 :)

p/s : 10 days to go for HARI IBU!!! *act we should celebrate everyday*

assalamualaikum



Sunday, 29 April 2012

NOOB gilaa pasal benda alah ni =='

seriesly..aku tak fhm lnsung nak wt benda alah ni.try bnyk kali baru dpt buat..hehe (bkn aku buat tp hawa bff aku buat) THANX SAYANG! <3 <3

nape warne ungu? okay la kan dr warne KUNING!! hahaha...
aku ni mcm dah maen colour kan..

soalan :

1) kenape nak buat blog??
jawapan : suke hati aku la

2) ade inspirasi ke nak buat blog ni?
jawapan : ade2..due orang..my sis ngan bff saye

3) nak post pasal ape je?
jawapan : ape yg aku rase nak post..so aku post okay :)

no forcing for follow or not..
benda ni sekadar suke2 je

                                                                  


  dorg ni la inspirasi aku tu..

atas tu : bff aku (siti hawa)
bawah pulak : my sis + bff (dalia amalina)

love u guys <3 :)