Wednesday, 19 December 2012

Tuesday, 18 September 2012

about my LOVE KMS :)

assalamualaikum..

haha..tgk tittle..pergh! LOVE la sangaaaattttt kann..
tak pernah oh cter kat sape2 pasal KMS..so maybe this is time nak cter sikit la pasal KMS..
so,let us start with my classmate,huh?
so they are SM2K2T4..adorable,bengong,gila,menggelabah,jerk and so on...
hahahah..it's not meant that yg dorg ni mcm tu..tp dalam kata yg paling tepat..
 MEREKA SEKEPALA la..kot...haha
dulu,aku kelas lain.. SM3K3T5..ha! mereka ni pun GILA gak..
rase best la gak dapat masuk kelas yg leh ngam..even certain je tp boleh la buat geng..
ade yg boleh mengumpat same2,share story same2,share barang same2,share semua same2,boyfie je yg takleh share okay..
okay..stop merepek! haha
ade ABANG obi,mak jemah najja,mak nenek syaza,mak cik gosip fiqa,kakak lin,mummy mel,YB dam,eman,apek toyol,faiz boo,rafiq,ram,redza,paih panjang,shafiq nippong,ain,ainnur,iman,ira,ainaa,teen si pandai..

love them <3


dorg ni TERSANGAT best..nak tawu geng ngumpat,sape? hahaha
takyah la..KANTOIII la..tp aku ade geng yg aku rapat..najja,fiqa n syaza..tak lupe mak cik lin..
dlm kelas mmg duduk same2 la..sumpah best ngan mereka2 ni..
mak cik syaza :)

nenek najja :)

stop about classmate :)
we move on pulak ngan dunia luar selain classmate..
kalau study malam2,aku selalu ngan dalia,dienor,nadya..and mereka2 yg TAK BOLEH DISEBUTKAN NAMA..hahaha..secreto diamoreee
hahaha..love them so much
and hubungan sisters antara aku,dalia n nadya diteruskan dan makin rapat
even ade la sikit2 perselisihan fahan (biasela tuuu)
my sis

dienor gila..hahaha (sorry dienor)

haha..and best gilaaaaa sebab kwan2 aku kat sini dah bertambah
bersyukur jugak lau jalan2 kat KMS,ade org tegur..
bertambah kawan aku..best best..
and,aku tak tawu la nape org suke sangat panggil aku 'ADIK'
sbb kecik sangaaatt ke? bajet betol dorg besar kan kan kan..haha

so study?? so for,so NOT good...haha
hahaha..tougher than i thought! semakin dewasa,semakin tough life kite..
haih = =' tp nak buat cmne,lau takda masalah ke,susah sikit ke,tak hidup la kite..ye dak? haha..
so,ape yg kite perlu buat.. senyum sokmo

life takda cabaran,tak best la beb (perkataan baru toyol)
haha..lepas ni PSPM pulak..tak lame je lagi..pastu cuti 2 minngu
and start balik sem 2
btw,kelas kiteorg ade plan nak buat vacation wooo
pegi PULAU PANGKOR woo..haha..
tp before kite nak seronok2..ke ape ke..
jom STRUGGLE habis habisan utk PSPM..
nak berperang ni..so let make a step...jgn putus asa before time die k..
doa banyak2..






so,this is the new pic of me:

sincerely,
hatikecikzimah


Tuesday, 11 September 2012

BERSYUKUR la..Allah itu Maha Adil

assalamualaikum..

Alhamdulilah..kite masih bernafas lg hari ini..
btw,semalam aku dah dapat result UPS..haha
not sooo BAD.. okay je la..
dan aku BERSYUKUR result aku tak teruk sangatt
even masih dlm kategori teruk..hehe

TAPI..
aku nak luahkan la something ni
hmm..to all my freinds yg dah dpt result exam..chilllll mannnn
korg kene fkir mcm ni je.. kalau result kite teruk,ade lagi result yg lagi teruk
so jgn la nak stress sgt..korg rase org yg result teruk tu tanak dpt 4.00flat ke?
semuaaaaa orang nak..rasenye kalau ade jual,mmg LAKU la..
hmm..ape yg kite dapat..itu yg Allah qadarkan..
yg lepas tu,lepasla..ambil pengajaran,bukan menyesalkan
korang kene fikir jugak la
bagi korang,result korang teruk tp bg org lain yg result lagi teruk?
cube fikir ape yg dorang rase..TENSION jugak taw
sbb care korg cakap semua tu mcm dorg ni tak belajar pulak
so ape omputih selalu cakap
LET BYGONE BE BYGONE
jangan la pulak sbb tu,korg nak cut off life social korg
hey sahabat..
kawan itu penting okay..
and TOLONGGGG la sangat fikir cmni..
org yg dapat result cemerlang,fly colours bagai tu
itu mmg nikmat DAN jugak UJIAN bagi mereka cume Allah bagi ujian tu dari segi nikmat jeeee..
so relax and chill..mungkin ade kurang tang mana2 kite tak nmpak...
muhasabah diri sendiri..



aku ckp bukan sbb aku baik atau dah pandai sangat
tapi aku rase aku perlu rasa camni
aku tanak org yg aku syg masuk dalam kategori org tak bersyukur..
kite dah besar,matang..fikir sendiri
mmg perasaan kite,kite nak luahkan tapi fikir jugak org lain
so STOP pasal result..
move on friends :)


STRIVE FOR 4.00 FLAT TOGETHER!!
btw,no offenses okay?  ni just umum..
and to kawan2 yg same standard ngan aku result
takpe2..kite usha lagi..tambahkan usaha dan doa..
tawakal tak boleh lagi la..
sementara masih hidup,jom usaha same2..tambahkan iman jugak okay!
DO NOT GIVE UP CUPCAKES :)

kawan2 yg pandai tolong la kawan2 yg lemah tu
and mesti ade antara korg yg dah low self-esteem kan?
gara2 result korg tersasar dari ape yg korang aim kan??
JANGAN macam tu..act,korang boleh jee
maybe TERover dos confident kot?
BERSEDERHANA LA DALAM APA JUA YANG ANDA LAKUKAN

so please SMILE? :)

utk awak,saye tahu awk boleh buat..jgn stress sangat,saye jd stress same
hope awak faham:)
awak boleh


-usaha,doa dan tawakal-

sincerely,
hatikecikazimah :)
 



Monday, 10 September 2012

SERABUT.....

assalamualaikum..

haih..tak tahu la kenape
rase serabut..serabai..ya Allah..
maybe one of the reason,esok keluar result UPS kot..
tapi that is not the most IMPORTANT..
kadang2..aku mengharapkan ade SESEORANG yang dapat faham aku
tak payah bgtawu ape masalah aku pun
die dah tawu..
last2,blog ni jugak jd luahan rasa..hadoiyaiiii!
ya Allah,,,ape nak buat ni??
rase mcm nak cakap ngan SYAZMEEN and NADIAH laaaaa
nak dorang sekarang gak!!!
tp ade DALIA my sis kat sini pun sebenarnye dah lebih dari cukup
she is the BEST :)

ya Allah
sesungguhnya,aku mengharapkan ketenangan dariMu
aku tak mintak lebih ya Allah
ketenangan itu pun dah lebih dari cukup
aku mohon ya Allah
dan kekalkan perubahan kecil yang aku sedang lakukan ini ya Allah
bantu aku :)

semoga hari esok lebih baik
amin :) :)


Sunday, 27 May 2012

MY BIRTHDAY IS MY LAST DAY AT <3 HOME :(

assalamualaikum :)
today is my birthday..so officially at 11.59am, i turn to 18 *sweet 18th*
ade sikit la kesulitan mlm td smpai menangis2..haha 
thanks to Mr.R for be the FIRST person wish :)
akhirnye,my parents berusaha menjadikan hari ni hari yg SEMPURNA dlm hidup aku :)
SAYAAAAAANGGG IBU AYAH SANGAAAAAT SANGAAAATT :D
my mum give a kiss :-* at 6.00am when we woke up..
ayah pulak mengusik je cakap dah tua *SORRY TAW..18 BARU EA*
ramai gilaa panggil aku tua! siap korangggg..biler turn korang,baru PADAN MUKA hahaha *evil laugh*

so today,lepas ambik angah kat skolah die
kiteorg pown pergi la pizza hut sebab pizza is just sooooo my favourite *take note besties* haha
sampai 3 PIZZA WALAWEH! *pizza regular je* hahaha..
this are some pictures :




okay...pastu pergi beli kasut jap nak pergi matrik
balik,mandi2.rehat
then dinner time! tak disangke ayah bawak keluar pergi makan jugak..
makan ape ??
tengok ni :

tp kali ni lagi BEEEESSSTTTT sbb nana and atuk ade sekali!!
yeah! so fikir lah banyak mane makanan yang masuk dalam perut aku hari ni..
perut aku mesti GUMBIRA + PENAT nak kene digest banyak gilaaaaa
hahaha...THANKSSS IBU AYAH FOR MAKE MY DAY :D
sangaaaat happy..and for all freindsssss kat fb
TERIMA KASIHHHH SEBAB WISH AND HOPE ALL YOUR PRAYERS COMES TRUE :)
thanks tawww tawww
 nak printscreennn bnyak karang gambarrr..takpe2,tgk kat wall je la ea??
btw..to MY BESTIESSS, NI NOTE UNTUK KAU TAW :
PASTIKAN KAU WISH,KALAU TAK..AKU NAK HADIAH..TAK KIRAAA TAW

ha!! cakap for the LAST DAYYYY..
sobsobsob :'((
esok dah nak pergi matrik...hua!!! tak nak!! takut!! series TAK READY LANSUNG..
haih = =' macam2 dah fikir ni..
cmne la room mate, cmne la kelas, cmne la class mate, cmne la kwn2 seperjuangan nanti
memang ramai kawan2 yg dah kenal pergi tapi keadaaan TAK SAMA dah mcm dulu :)
kite akn kenal orang baru..
esok,LEPASSS subuh bertolak..AMBIKK KAUU
hahaha...takut lambat..barang2 malam ni last checking..hope takde ape2 tertinggal..
insyaAllah, pengalaman tinggal kat asrama akan dugunakan dan diserap sebaik-baiknye kat matrik nanti
insyaAllah :)
teddy bear yg bername RUDI RUSYI akan tetap ku bawa..dah banyak tempat bear ni pergi
takkan nak tinggal..TAK SANGGUPP WOOO :'(



tak kesah la terburai cmne..haha..aku akan bawak.. *ade aku kesah*
hahaha..beg aku ade tigaaa..hahah..
bnyakk kan?? takpe la..setahun ni aku akn belajar elok2

to my ner room mate,class mate,and semua mate laaa
PLEASSSSEEEE INGATKAN AKU KALAU AKU LEKA
PLEASSSSEEEE INGATKAN AKU KALAU AKU BANYAK MAIN
PLEASSSSEEEE INGATKAN AKU BETAPA PENTINGNYA BELAJAR
PLEASSSSEEEE MARAH AU KALAU TENGOK AKU TAK BERSUNGGUH :)

PLEASSSSEE EA??
lagu untuk teman ni dedicate pada semua kawan yg jumpe kat matrik nanti
kawan skola rendah,skola putrajaya dan juga seseri
mari rapatkan ukhuwah kite semula :D

p/s : aku tuntut hadiah kat sorang2 esok..hahaha

assalamualaikum :)


 

Sunday, 20 May 2012

happy birthday sweeties-18 :)

assalamualaikum..

terang - terang dah kat situ tulis HAPPY BIRTHDAY..
haha..so nak wish happy birthday la..

TAPI..
SEBENARNYA happy BELATED birthday..
to both of my sweetheart *birthday kite bertiga same bulan*

NONIE NORAINI and my sis DALIA AMALINA..
mereka yg aku kenal kat SESERI - my BELOVED school
same rumah..same aras kelas..

NONIE..org yg sporting gilaaaa..
best member ngan dye...org gilaaa yg PANDAI..
rajin biler die nak rajin..kuat mengusik
kuat melalak..kuat menggilaaa..kuat tidur dorm org lain..
kuat buat muka....KUAT.......macam macam adaa..haha *mcm astro*
series syg kau sangaat sangaat sangaat.. 
hua :'( sorrrrrryyyy lambat wish.
*bajet nak jd org last wish tp mmg terlambat benor* haha..minta maaf eh..

rindu gilaaa nak study same2,tidur same2,gosip same2,ngumpat same2..haha..
rinduuuuu sangaaaat semua tu *termasuk ko suke panggil aku budak kecik*
rinduuu weyh..alangkah bagus kalau kite same matrik *wiping tears*
ni kau :

suke sangaaat gambar ni

 
my sis - DALIA AMALINA..
sis..sorrryyy sangaaat tak jd yg first wish..
waktu tu memang demam teruk..rindu jugak kat kau..
nak nangis kat bahu kau,nak crite kat kau,nak gelak ngan kau,nak gosip ngan kau..
nak tidur ngan kau, nak lepak kat kelas kau..semua la....rindu sangaaatt..
my sis yg baik sangaaatt, garang wooo, biler marah,tgn sejuk..
yg penyayang, caring, always beside me, yg jd org kuat aku..
EVERYTHING just with YOU..
TAPI KAANNN... takpe2..kite SAMA MATRIK!! yeay!! huhu..best2..tak sabar sangat nak jumpe :)

comel kan?

okay..ni ade la something utk korang..
im NOT creative but i am TRYING.. *tak pandai la nak edit2*


















sorry tawwwww sebab buruk sikit..*act,BANYAAAKKK*
haha..sebab tangan aku kan tangan kayu keras semacam
so memang tak da la dalam list SENI ni..haha..
terima jela k..
aku doakan supaya korang 

*akan ceria selalu
*akan tetap comel selalu
*akan sihat selalu
*akan dapat SUAMI yg hensem,kaya,baik.tak laaa..yang penting KUAT AGAMA
*akan berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat

aminnn..insyaAllah...takda gmbar ngan korang :'(
nanti ade rezeki kite jumpe ea..


JAUH dimata, DEKAT di hati
geli tak geli tak geli tak???
hahaha..ukhuwah fillah <3
sayang korang sentiasa..

aku hargai semua yang terjadi.memang dirimu tiada kan pegganti


p/s : aku nak hadiah bufday aku! 
         thanx to bolat ravaloa :)

ni je hadiah aku utk korang..haha..
assalamualaikum :)



Tuesday, 8 May 2012

IPTA OOOHH IPTA :'(

Assalamualaikum

8 MEI 2012..
semalam 7 mei..semua budak lepasan SPM mesti BERUSAHA GIGIH utk tengok dapat ke tak IPTA..
sebab internet BUSY maaa..

huhu..
aku pun sebagai budak lepasan SPM pun mesti la carik kan..
punye la menggigil tunggu nak connected tu..



sebab memang sangat takut..
RESULT aku pun takda la HEBAT sangat..
so PELUANG course yg aku nak tu.
mesti la BEREBUT dgn org lain..
aku SANGAAAAATTT minat kat course tu..

in my mind..
aku dah set course tu je..
cita - cita yang aku tanam dari aku FORM 2..
huhu.. so..memang aku dah tak pasang cita - cita lain
as backup mcm orang lain..
huhu..
aku sangat BERHARAP dan BERDOA utk dpt course tu..
aku tak malu nak MENGAKU yang aku SEDIKIT yakin 
aku dpt course tu..sbb aku mmg dapat ape yg course tu perlukan..

huhu..
pastu.aku pun check..sebab dah dpt connected kan..

yang aku nampak ni..

tulis kat situ TIDAK BERJAYA

 huhu..hati siapa yang tak kecewa kan??
berkecai hati aku bilaa tgk mcm ni..
tak pernah terjangka dalam otak aku..
series :'(
aku terus capai handphone call my mum..
aku terus meraung ..
aku call kwn baik aku izzat lod..aku call dye..meraung lg sekali..
nak call Mr. R, die ade interview IPG..so takkan aku nak kacau kan???
aku meraung satu hari..tak makan..sebab aku rasa mcm dunia aku HANCUR..
aku tak pernah pasang cita - cita lain..lepas jadi cmni.aku dah tak tahu nak jadi ape = ='
mmg aku dpt matrik..
nampak nye aku mmg ke matrik..MATRIK SELANGOR..
biler tangisan aku reda..aku fikir balik..
ade sebab kenapa Allah tutup pintu ape yg aku nak...
ade sebab kenapa Allah gerakkan hati org KPT utk tolak permohonan aku..
ade sebab kenapa Allah letak aku kat MATRIK SELANGOR..
ade sebab kenapa semua ini terjadi..
aku terus rase BERDOSA..sebab aku dah meraung..aku tahu mcm tak redha..
tapi HATI aku memang sangat lemah.. 
ibu aku balik dari kerja..aku terus PELUK ibu..
hati ibu sangat MEMAHAMI hati seorang anak :)

aku pun fikir semula pros and cons matrik and asasi..
same je kan??
beza tempat je.. huhu *ayat sedap hati* huhu
alhamdulilah :)
kini..aku menerima dgn hati terbuka utk pergi ke KMS ..
hope KMS pun dapat menerima aku sebagai pelajar..hehe
insyaAllah..aku akn berjumpa dgn sis aku Dalia Amalina..
 semua borang matrik..aku dah print..
Allah tahu yang TERBAIK untuk kite kan?? 
tak sabar nak jumpe kwn baru..
selalu la ingatkan pd diri kita 'masih ade lagi yang tak bernasib baik pd kite'

ni semua UJIAN dr Allah :)
aku akn tempuhi ujian ini..
aku BERJANJI pd diri aku.. aku MEMANG akan belajar bersungguh - sungguh utk matrik ni..
aku takkan kecewakan parents aku mcm spm dulu..
aku TAKKAN..
kesian ibu ayah aku...
ini JANJI ku..
kawan2 baru nanti ingatkan saya ea?? hehek

ni gmbar tempat belajar aku nanti

abaikan muke itu..haha

boleh tahan..warne oren la...





agak2 mmg besar ke??



ni paling suke! jangan la indah khabar dr rupa je *hoping*


so..ini la tempat baru aku belajar nanti..
28 MEI.. hehe.. *sehari selepas bufday aku*
huhu..takut pun ade nak pergi belajar balik :)
bak kate DS..nak peluk rumah kuat2..huhu
ape pun 
TAHNIAH pd my Mr. R sbb dpt interview mara..
ni die..

TAHNIAH! nnti ade interview YTM lg..
Allah memudahkan jalan awak..buat yg terbaik okay :)
saye doakan kejayaan awak walaupun hati berat :')
tinggal selangkah je utk capai cita - cita tu..
CHASE YOUR DREAM!!
utk kawan2 seseri, smk putrajaya presint 16 and sek keb leftenan adnan..
semoga ikatan persahabatan kite tetap utuh..
insyaAllah..termasuk adik beradik baru :)
jangan kecewa sebab Allah Maha Adil..
Dia dah sediakan rezeki utk kita..
BERSABARLAH..berusaha okay :)
Allah tahu yang TERBAIK utk kita..

tu jela..
semoga berjumpa di KMS :)

P/S : kalau kenal,tegur la okay :) and..jangan lupe bawak hadiah bufday sape2 yg pegi KMS taw!

Assalamualaikum

Saturday, 5 May 2012

saya RINDU SIBLINGS baru saya :')

Assalamualaikum :)

siblings baru saya??
hehek..rindu sgt ngan dorg ni..
kenal tak lame pun..hanya 3 hari..
tp ikatan PERSAHABATAN yg kami ade sekarang membuatkan ikatan kami SWEET mcm candy *ilovecandysomuch* <3

mcm mane nak start ea?? mungkin start dgn perkenalan kami :)


TEMPAT - German Malaysian Institute(GMI)
TARIKH - 25/2 - 27/2

huhu..act,pergi pogram ni saje utk memenuhkan cuti dgn aktiviti..

SEBAB..

sepanjang cuti ni, mane ade buat ape2..so
lebih baik pergi pogram yg bagi manfaat pada kite kan..
mulenya, TERIMA KASIH pada kak Fatin Izzati (my sis) yg ajak pergi pogram tu sbb dye ahli PEPIAS (Persatuan Pelajar Islam Selangor)
then, ade la beberape kesulitan sebelum pogram tu..
waktu tu dah ajak ukhuwah fillah saye pulak tu - NADIAH OSMAN..
hehe..saje nak jumpe kawan *RINDU*..

then dah dpt pergi pogram tu,
kakak2 n abg2 kat situ bahagikan kumpulan 
TAPI..
care dorg tu unik la..dorg suruh tundukkan muka pastu tutup mate and dorg letak sumting pada belakang kite tu..
rupe2nye name universiti2 kat Malaysia ni *ipta n ipts* pastu kite kene carik kwn kump kite la tanpa bunyi..
okay..dah dpt pun kwn kumpulan..

Taariq, Ika, Aiman, Safurah, Me, Nazihah pastu ade la sorg ni lg..
tapi..
kiteorg tuka ahli tu dgn my ukhuwah fillah NADIAH OSMAN..hehe
*bkn kiteorg nak tuka tp org dlm ahli tu nak tuka ok*

pastu, kiteorg kenal2 la name semua tapi kesian la kat Taariq sbb die sorg je laki..
malam tu,baru la Asyraf join group kami iaitu *UniKL*

huhu..mule2 semua mcm susah je nak berckp,tgk muke sorg2 mcm sombong je..
malam tu, biler suro berkenalan..baru kenal sorg2 cmne..

finally, Taariq jd ketua kumpulan.. *kerek auw die ni* hahaha

ni la taariq *kerek* hahaha gurau okay :)



ooh22.. lupe2 nak kenalkan abg fasi kami yg ter <3  huhu.. - abg Amir Firdaus :)


ni la abg kami! *sorry abg amir* hehe :D



 abg kami yg beri pelajaran pertama kami kat sane..
BERKENALAN.. huhu..cmne hidup kat universiti semua..

act, korang.. aku nak ADMIT sesuatu la..

aku paling SUKAAAA biler ade akt group and biler kite kene makan dlm group..
SEBAB..
wktu tu. baru kite boleh bergurau, menyakat semua *wiping tears*
kalau aku ade kamera..mest bnyk gambar aku tangkap dah..
tapi sbb dah tak ade..sorry geng..

ha! yg paling best la ciri2 group ni adalah 
CHEER kami!!! hahha..nah! ni cheer kami :

kl dah panas
cuak tak?
kl dah panas
takut tak?
kl dah panas
cuak tak cuak cuak
cuak cuak cuak
takut tak takut takut
takut takut takut
cuak tak cuak cuak 
takut tak takut takut
KL KAMI PEGANG!
*aku kene bukak earphone dr telinge aku baru boleh ingat balik cheer ni..haha*

sumpah best cheer kami!
semua org pun paling ingat cheer kami *dgn nada perasan* hahaha
tapi..
ape pun..dlm kami bergurau senda, sakat menyakat, gelak ketawa..
kami masih MENUNTUT ILMU dgn abg2 and kakak2 fasi kami :)
sesungguhnya Allah telah menciptakan sesuatu yg baik untuk kami..

BANYAAAAKKK sangat faedah dpt..
ni ade pic group kiteorg buat perbincangan *haha..wktu org snap pic,mcm kiteorg tgh sibuk bncang tapi act memang tak de la SERIES cmtu*

sempat pose taw

no caption..hahah

dengan bangga asyraf menunjukkan kapal ciptaan taariq n him..hhaa
waktu mkn last kami bersama2 *tak silap*
kumbang2 di dlm group kami khusyuk ni
ni tgh cheer ni *muke2 semangat semua* haha
the pics told a story :)
kuatnye ikatan persahabatan kami..
MEREKA - MEREKA yang saya anggap mcm adik beradik baru :)

sayang mereka sangat sebab mereka la sahabat yang kite boleh carik untuk dengar luahan kite :)
termasuk abg fasi kami :')
OOPPSS! bkn abg fasi tapi dah macam ABANG SULUNG kami :)

segala ilmu yang dikongsikan abg amir sangat berharga dan tak ternilai..
TERIMA KASIH pd Nadiah Osman sebab tak pernah berpisah dgn saye..hahaha
TERIMA KASIH tak terhingga pada korang..make my days there and everywhere..

perkenalan yg singkat insyaAllah akan menjadi persahabatan sepanjang hayat..
*walaupun semua malu2 kucing mule2* huhu
mereka ini yang selalu bergurau bersama tapi masih mengingatkan kita pada PENCIPTA kita :')

susah nak cari sahabat seperti mereka
TERIMA KASIH ALLAH sebab pertemukan aku dengan mereka2

ni la pic last yg aku simpan sampai bilaa2.. insyaAllah ..aku RINDU korang *wiping tears*
new siblings <3
p/s : nak kahwin, JEMPUT! tak jemput,siap la korang (^^^)

ukhuwah fillah abadan abada <3  :')


Monday, 30 April 2012

SELAMAT HARI PEKERJA!!!

WOOOT WOOTT!! SELAMAT HARI PEKERJA!! :)

1 MEI bersamaan dengan Hari Pekerja *act 1 mei tp lappy ni sengal sikit so dont look at the date*..okay la..berbaloi ke kerja setahun tapi dapat sambut sehari je?? hahaha..

okay la kan..dari tak sambut lansung?? yela..when we talk about celebration of something..kite mesti tawu hari tu hari cuti..

BUT..

the question is :

semua orang betul2 bercuti ke???

hahhhh..maybe for single lady or man, betul2 bercuti..
maybe menghabiskan cuti dengan *krooh krooh* kat rumah..haha
tapi for the married couple??

for example :

this is my mum and bro but we highlight at my mum okay

this is my mum..
she is a teacher..haha.. *mcm tgh bgtahu maklumat diri pulak kan*
okay la..
MAK kite la..even semua org tgh cuti..tapi
dorg bercuti jugak ke kat rumah?
kalau kite tengok mak kite kat rumah..mcm org yg tgh bercuti ke?

NOOO! mak - mak kite semua ni even hari cuti 
BUT
they are still working..dekat rumah,dorg tak pernah berehat..
memasak, mengemas rumah, mengasuh anak plus kalau ade anak kecik, anak ramai, haih = =' 
mmg tak ade istilah cuti kat mereka..
as their children..
kite betul2 ke menjalankan tugas sebagai anak?

kalau ibu kite kat rumah,
kite yg elok2 tahu memasak terus tak tahu masak *i admit*

kalau ibu kite kat rumah,
kite yg elok2 tahu mengemas rumah terus tak tahu kemas

kalau ibu kite kat rumah,
kite yg elok2 tahu basuh kain terus tak tahu basuh *even seluar kcik korang*

kalau ibu kite kat rumah,
kite yg pandai jage adik terus tak tahu jage adik..

so..
what we should do?
nak tunggu HARI IBU..baru kite nak hargai mereka - mereka ni..
even hari ibu pun,mereka masih bekerja..even i bet ade yg still tak kenang budi mereka ni..

itu bagi ibu yang bekerja..
bagi ibu yg suri rumah?? haha
cmne pulak?? anda sendiri la fikir :)

actually,
for our mom, mummy, mama, ibu, mak, ummi dan seumpama dengannye..
bagi mereka..
dapat meluangkan masa dengan family,
memasak utk family,
do something for the family..
mereka dah rase mereka bercuti
asalkan semua org HAPPY..
JANGAN pulak semua dok bergaduh kat rumah *gaduh2 manje* boleh okay..

whatever it is.................

SELAMAT HARI PEKERJA!
kepada pekerja di luar sane..
guna la cuti anda sebaik - baiknye..

for my IBU :
love u so much ibu <3 ..thanx sbb masak hari ini
hehe..nanti kite mkn same2 :)

p/s : 10 days to go for HARI IBU!!! *act we should celebrate everyday*

assalamualaikum



Sunday, 29 April 2012

NOOB gilaa pasal benda alah ni =='

seriesly..aku tak fhm lnsung nak wt benda alah ni.try bnyk kali baru dpt buat..hehe (bkn aku buat tp hawa bff aku buat) THANX SAYANG! <3 <3

nape warne ungu? okay la kan dr warne KUNING!! hahaha...
aku ni mcm dah maen colour kan..

soalan :

1) kenape nak buat blog??
jawapan : suke hati aku la

2) ade inspirasi ke nak buat blog ni?
jawapan : ade2..due orang..my sis ngan bff saye

3) nak post pasal ape je?
jawapan : ape yg aku rase nak post..so aku post okay :)

no forcing for follow or not..
benda ni sekadar suke2 je

                                                                  


  dorg ni la inspirasi aku tu..

atas tu : bff aku (siti hawa)
bawah pulak : my sis + bff (dalia amalina)

love u guys <3 :)